welkom op de site van Verhalen van Vroeger, Monnickendam

16 mei 2023 - Interview met mevr. A. Dekker

Aat is geboren in Broek in Waterland. Toen zij trouwde, verhuisde zij naar Monnickendam, waar zij altijd is blijven wonen. Haar man had aanvankelijk een rokerij, later een handelsfirma in vnl. fruit.
Na de Mulo ging zij als 17-jarig meisje werken bij Scheepswerf Van Goor, waar zij de loonadministratie deed. Lonen werden in die tijd wekelijks contant uitbetaald. Later werkte zij bij Berghaus in Amsterdam. Echter toen zij trouwde, moest zij ontslag nemen. Zij zegt daarover: “Het was níet leuk, maar ja, het was nou eenmaal niet anders, het was gebruikelijk in die tijd.”
Maar vervolgens heeft zij enorm veel vrijwilligerswerk gedaan:
Zij was secretaris van de plaatselijke afdeling van de Maatschappij tot Nut van het Algemeen.
Zij was een van de oprichters van de afdeling Waterland van Philadelphia. Enige tijd later werd door deze afdeling het dagverblijf De Regenboog opgericht, voor gehandicapte kinderen.
Het bestuur van de Cantorij, waarvan zij deel uitmaakte, besloot op een gegeven moment de koorzang te promoten. Aat is toen begonnen met de organisatie van De Korendag. In het eerste jaar deden 38 koren mee; na 20 jaar 90! Verder heeft zij jarenlang Sinterklaas rondgereden en kerstpakketten rondgebracht aan bijstandsgerechtigden.<<< Overzicht

"Verhalen van vroeger" © 2014 | Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Site by: Webhype

Vereniging oud Monnickendam: